top of page

ESTUDI DEL TERRENY

Necessitem un terreny en 3D per poder situar el nostre model d’aqüeducte en ell. Per aconseguir el terreny en forma de malla poligonal 3D hi ha diverses maneres que es van dur a terme però només una va donar el resultat desitjat.

La millor manera era utilitzant un software específic per a enginyeria civil anomenat “CivilCad” i el propi AutoCad. Aquest programa agafa les dades de posició (altitud i latitud) d’uns marcadors de posició anteriorment ja creats en el Google Earth Pro i crea una malla poligonal en tres dimensions. Alhora de fer el terreny, he utilitzat dues malles: la primera i més gran que comprèn la presa del Cairat i la Colònia Sedó amb la mesura dels quadrats de 10 metre x 10 metre, i la segona, una altre malla que només comprèn la Colònia Sedó i es molt més precisa ja que té quadrats de 1 metre x 1 metre.

 

El marcador 12 és comú per tenir una referència alhora després de combinar les dues malles.

Un cop exportat a AutoCad tenim:

 

SI es fa la fusió de les dues malles tridimensionals i s’exporta al 3ds Max: S’afegeix una textura  a la malla de l’espai de la Colònia Sedó, aquesta es extreta del Google Maps. De manera que en la imatge de la malla tindrem una referència d’on van els diferents edificis, i ens servirà d’ajuda per poder ubicar-los.

 

 

En el modelat del terreny afegim un pla i el posem a l’altura de l’aigua del riu Llobregat, d’aquesta manera el simularem. Per a que alhora de renderitzar sigui més fàcil veure els desnivells del terreny afegirem les línies del terreny extretes de CivilCad.

 

16.jpg
17.jpg
18.jpg
15.jpg
19.jpg

©2019  Recuperació virtual de patrimoni "La Colònia Sedó"

bottom of page